Thursday, November 19, 2015

Ringid koolis

Ringide tutvustused
Pelgulinna Gümnaasiumis tegutsevad mitmed huviala ringid, mis annavad ühtekokku suurele hulgale õpilasele võimaluse sisustada oma vaba aega kooli juures, kas vahetult enne või kohe pärast õppetunde.

Me leiame, et sama oluline kui on korralikult toimiv riiklik õppekava on ka väga oluline koht "varjatud õppekaval" ehk klassivälisel tegevusel õpilase igapäevases elus tervikliku isiksuse arendamise seisukohalt.

LASTEKOOR
PG lastekoor on alati olemas olnud. Kes suudab lauldes kolm hääleliini kooskõlla viia, suudab hiljem ka inimsuhteid kooskõlla timmida.
Selleks tuleb teineteist tähelepanelikult kuulata. 5.- 8. klassi laulmist armastavad lapsed saavad selle koos nooditundmisega selgeks just lastekooris.
Pärast ülivahvat suvist laulupidu ootab meie tubli tuumik täienduseks ka uusi hääli – nii kõrgeid, keskmisi, kui madalaid. Kui sul tekkis huvi, siis piisab, kui räägid sellest muusikatunni lõpus oma õpetajale. Et saaksin su häält vahetunnis veidike uurida.
Lastekoori proovid toimuvad kooli aulas peale tundide lõppu ning kestavad 90 minutit.

SEGAKOOR
PG praeguse segakoori tõmbas käima 2007. a suvine laulupidu. Nüüdseks on meil selja taga ka koolisegakooride konkurss Kuressaares 2008. a. märtsis ning ÜhesHingamise üldlaulupidu 2009. a. juulis. Segakoor liidab lauluhuvilisi nii PG  IX – XII klassidest  kui ka laulma jäänud kooriinimesi kunagistest PG aastakäikudest. Kirju ja vahva seltskond.
Häälerühmade kaupa teeme partiiõpet kolmapäeva õhtuti ning üldproovid toimuvad laupäeva hommikuti. 2009-2010 õ.-a. keskendume pärimusmuusika seadetele (kuula näiteks:


sest sellesuunalisi ahvatlevaid väljundeid on 2010 a. kevadel silmapiiril päris mitu.
Kui oled musikaalne ning soovid meiega liituda,  võta dirigendiga otse või meilitsi kibekiirelt ühendust.


LAULUSTUUDIO
Laulustuudio on koht, kus julge ja eeldustega laps võib õpetaja Ruthilt (1.- 4. kl) ja õpetaja Mariselt (5.- 12. kl) leida kokkuleppel individuaalset hääleseadet ning PG stuudio riistvara toel avalikku  lavalist mikrofonikogemust. “Laulukarusselli” telefinaalidessegi on PG solistid jõudnud päris sageli.
Kui arvad, et just see on Sinu eneseväljenduse loomulikuim viis, valmista kodus iseseisvalt ette üks laul ning tule laula see muusikaõpetajale ilma saateta julgelt ette. Kui esitus veenab,  leiame vastavalt võimalustele Sulle tõhusaima koostöövormi. Hääleseade ning koolisisesed väljundid on lapse jaoks tasuta.


Mudilaskoor
Siia on oodatud kõik 2. -4.klasside lauluhuvilised lapsed, kes tunnevad rõõmu koos musitseerimisest. Õpime nii lihtsamaid kui ka veidi keerulisemaid ( 2 – häälseid ) lastelaule, saame algteadmisi õigest häälekasututamisest ja noodiõpetusest.

1. klasside ettevalmistuskoor
toimub kord nädalas 45 minutit. Mõeldud on see ettevalmistuseks põhimudilaskoorile, kus laulavad ka vanemad lapsed. Õpime õiget hääletekitamist, diktsiooni ja saame laval esinemise kogemuse. Ringi juhendab õp. Ruth Johanson. Tule, kui tunned, et tahad koos teistega laulda ja mõnusalt aega sisustada.

Plokkflöödiring
On mõeldud kõikidele huvilistele. Eesmärgiks on pakkuda plokkflöödi algõpetust ja ansamblimängu, mille käigus tutvume ka mitmete teiste lastepillidega (Orffi pillid). Õppetöö toimub 2 korda nädalas väikestes rühmades, vajadusel ka individuaalselt.

............................................................

Rahvatants
Alates 1948. aastast on Pelgulinna Gümnaasiumis tegutsenud laste rahvatantsurühmad. Tantsurühmade ellukutsujaks ja eestvedajaks oli Pelgulinna Gümnaasiumi kauaaegne poiste tööõpetuse õpetaja Alfred Raadik. Tema toetajaks ja igakülgseks abiliseks on alati olnud Niina Raadik. Alfred Raadiku idee – koolinoorte rahvatantsupeod – on tänaseks saanud kooli rahvatantsurühmade seas suurimaks väljakutseks.
Pelgulinna Gümnaasiumi rahvatantsu pikk ja traditsioonidega ajalugu väärib igati tunnustamist. Tantsurühmad on osalenud kõikidel koolinoorte rahvatantsupidudel ja olnud esindatud ka üldtantsupidudel.
Ootame sind osalema meie toredasse rahvatantsuperre!

...................................................................................
PROJEKTRINGID:

Tel 673 38 66

Tantsuline võimlemine
I-VI klass

Ujumine + üldine kehaline ettevalmistus

......................................................
Arvutiring 2.-4. klassile - kontakti loomine arvutiga (toimub ainult, kui on tunniplaanis)
Arvutiringi kava on ülesehitatud loovuse ning kunstioskuste arendamisle, mille jooksul saadakse selgeks vajalikud arvutit puudutavad teadmised. Õpilased saavad võimaluse kujundada, joonistada. Tundides toimub teksti kujundamine, plakatite tegemine, ASCII kunsti, 3D lego, Virbitsa jms. programmide kasutamine.
Samas saame teada ka arvuti ja interneti kasutusega seotud ohtudest, harjutame trükkimis. Õpime leidma endale internetist vajalikke huvipakkuvaid mänge, kasutama eposti ning ekaarte saatma. Kindlasti oskame kevadeks internetist otsida lihtsamat infot, pilte, videoid sh. televisioon.
Ring pakub teadmisi ja oskuseid arvutiprogrammidest, kuid samas ei ole "kuiv" teadmiste omandamine, vaid pigem loominguline kogemus.

No comments:

Post a Comment