Thursday, November 19, 2015

Kokkuvõte 2010-2011


Projekti Aktiivne ja turvaline koolipäev 2010/11 tulemused ja kokkuvõte olulisematest tegevustest.
2010 aastal käivitus projekt koolis paralleelselt erinevate õppetegevustega ja sulandus igapäevasesse õppetegevusse loomulikult ja jõupingutusteta. Üheks olulisemaks eesmärgiks oli nn sõprusklasside projekti edasiarendamine ja huvitavamaks ja mitmekesisemaks muutmine. Igale klassile I – VII leiti koolist nn sõprusklass, kes aitas muuta vahetunnis ja peale tunde toimuvate ürituste sisu huvitavamaks, kaasas erinevas vanuses õpilasi, aitas erinevas vanuses ja eagrupis olevatel õpilastel ühiselt ette võtta mitmeid huvitavaid matku, kinoskäike, klassiõhtuid, viktoriine ja muid põnevaid üritusi. Suuremad õpilased nautisid väiksematega koostegemisi ja samuti pakkus noorematele huvi ja pinget vanemate koolikaaslastega koostegemine.
Huvitavamateks üritusteks kujunesid kindlasti kolmandate klasside suusapäev, juustupulkade söömise võistlus, algklasside staarijäljendamise vahetunnid, jõulude ajal meisterdamise vahetunnid nn päkapikumaal, kus gümnaasiumi õpilased tegid algklasside õpilastega vahvaid jõulukaarte, päkapikke ja mängisid erinevaid mänge. Väga populaarseteks kujunesid kogu õppeaasta vältel multikavahetunnid, mis toimusid kaks korda nädalas ja samuti projekti toel ostetud lauamängude mängimised. Suure huviga ja mõnusas koostöös valmisid projekti käigus 1. – 5. Klasside õpilastel sugupuud. See osa projektist kaasas ka lapsevanemaid ja andis õpilastele huvitavat teavet oma põlvnemise kohta. Sugupuudest koostati huvitav ja pilkupüüdev näitus, mida kajastas ka Põhja – Tallinna ajaleht Põhja – Tallinna Sõnumid.
Huvitavaks ürituseks kujunes spordipäev Piiril, mis oli samuti planeeritud tegevuseks meie projekti alt. Sportlik ja põnev koostööprojekt Põhja –Tallinna Valitsuse toel ja Piiri spordibaasi abiga. Spordipäevadel osales kokku 245 õpilast erinevatest vanuserühmadest. See üritus toimus ka nn. sõprusklasside projektina.
Projekti raames on kõikidele algklassidele muretsetud erinevaid lauamänge ja erinevaid sportlikke mänge vahetundide sisustamiseks( male, kabe, reis ümber maailma, twister jne).
Kevadisel perioodil võtsid lapsed suure huviga osa playboxsist ja scrabbeli võistlusest, mis toimus põhikooli nooremale astmele. Koostöös raamatukoguga said õpilased osaleda „Aliase“ võistlustel ja „Junior Eesti võistlustel.“. 2011 aastal on plaanis projekti toel asutada raamatukokku „lugemispesa“, mis võimaldab rahulikumatel j vaiksematel lastel mõnusasti ja kasulikult vahetundi veeta.
Meie poolt mängujuhtide koolitusele saadetud õpilased viisid koolisiseselt läbi mängude päeva, kus osalesid 2 – 5. Klassi õpilased kolmes erinevas vanusegrupis. Järgmisel aastal tahame jätkata mängude vahetundidega kord nädalas.
Huvitavaks kujunes projekti käigus korraldatud majanduspäev, kus algklasside õpilased näitasid oma oskusi nii näputöö tegemisel, kui ka tublide kokkajatena.
Õppeaasta jooksul külastasid sõpruskoolide esindajad kahel korral ka meie kooli. Käidi tutvumas meie projekti tegemistega ja rääkisime sellest, mis Soomes teoksil.

No comments:

Post a Comment